Site Overlay

Tip: Kinderformularium als App

Het Nederlands Kenniscentrum Farmacotherapie bij Kinderen (NKFK) heeft een app gemaakt van het Kinderformularium, de online database voor kindermedicatie. Opties zijn onder meer zoeken, selecteren op groepen, en u krijgt uw recent bekeken medicijnen op een rij. De app voor smartphone en tablet is beschikbaar in de App Store en in Google play.

Het Kinderformularium is een initiatief van de stichting Kinderformularium van het NKFK. In het bestuur hebben naast de NKFK ook de KNMP, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) zitting. Op de website en in de app wordt onafhankelijke informatie over geneesmiddelgebruik bij kinderen gepubliceerd. De informatie wordt onderhouden door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP in samenwerking met de NKFK. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de eerder genoemde koepels financieren het onderhoud.

Kinderformularium is beschikbaar zowel in de App Store als in Google play
Bron: KNMP

Author: Michiel

Al meer dan 15 jaar werk ik als SEH-arts KNMG. Ik heb een passie voor eHealth en in het bijzonder mHealth. Als lid van de ‘denktank eHealth’ en de 'Werkgroep Open EPD' ben ik betrokken bij de invoering van diverse eHealth-projecten binnen het ziekenhuis. Als SEH-arts maak ik in mijn dagelijks werk op de afdeling spoedeisende hulp gebruik van mogelijkheden die eHealth en mHealth bieden om de acute zorg te stroomlijnen en om ‘patient empowerment’ te bevorderen. Ik kom graag eens bij u langs om een kop koffie te drinken en te vertellen hoe ik Apps, iPad en iPhone gebruik voor mijn acute patiënten en wat mijn visie is op de digitale ontwikkelingen in de zorg.

1 thought on “Tip: Kinderformularium als App

Wat vind jij hier van?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.