Michiel Tebbes |

Plague: een virale app voor public health info?

Home »  Blog »  Plague: een virale app voor public health info?

Plague: een virale app voor public health info?

On december 24, 2014, Posted by , In Blog, With No Comments

Niet dat er nog niet voldoende manieren zijn om met de wereld te delen wat op uw lever ligt, maar de nieuwe app Plague biedt een heel nieuwe kijk op sharing. Het gigantische succes doet vermoeden dat heel wat mensen niet genoeg hebben aan Facebook en Twitter. In amper drie weken kreeg de app er al 50.000 gebruikers bij, goed voor een groei van 20 procent per dag.

De App geeft korte berichten weer net zoals snapchat en secret. Het verschil is dat de berichten bij een aantal gebruikers op het scherm verschijnen. De lezer heeft dan de mogelijkheid om het bericht verder te delen met  de wereld door het omhoog te swipen of het niet verder te delen door het naar beneden te swipen. De lezer bepaalt niet met wie hij/zij het bericht deelt. Het leuke hieraan is dat een berichtje ‘viral’ kan gaan. Zie daar de naam van de app…

Nu stel ik mij bij veel apps de vraag wat zou ik er medisch mee kunnen. Tja  ik ben en blijf immers arts..  De grootste meerwaarde (medisch gezien dan) is het drempel vrij delen van ‘public health’ informatie. Door regelmatig berichtjes over gezondheid gerelateerd zaken het netwerk op te slingeren is het mogelijk om deze berichtjes als een virusje over de wereld te laten verspreiden. De eerste voorbeelden er van zijn al waargenomen. De flyer met dat in de waarschuwing voor vergiftigde cocaïne in Amsterdam gaat heel hard de wereld over.