Michiel Tebbes |

Nymi – hartslag als wachtwoord

Home »  Blog »  Nymi – hartslag als wachtwoord

Nymi – hartslag als wachtwoord

On maart 17, 2015, Posted by , In Blog,Wearable, With 1 Comment

NymiBand

Wachtwoorden, we hebben er allemaal een hekel aan maar een leven zonder wachtwoorden is voor de meeste van ons ondenkbaar. Ze zijn nodig voor het inloggen op je computer, je telefoon, diverse websites, tablets en noem er nog maar een aantal. Kan dat niet anders? moeten ze gedacht hebben bij Nymi. Is er iets wat zo uniek is dat het voor ieder mens anders is? Is er iets wat eenvoudig te meten of bepalen is? Wat kunnen we met biometrie?

Irisscans is lastig, gezicht herkenning en spraak herkenning zou kunnen maar er is een makkelijker optie. De hartslag, beter het ECG. Iedereen heeft een kleine (unieke) variatie in zijn hartslag. Als je dit als wachtwoord kan gebruiken dan is de noodzaak van de 8 of meer tekens lange wachtwoorden voorbij. Inloggen door biometrie is niet nieuw. Maar met een armband is het wel heel bereikbaar geworden.

Driehoek van Einthoven – Bron: WikiPedia

Hoe Werkt Het?
De NymiBand is een armband met twee elektroden. Eén van de elektroden heeft continu contact met de huid de andere is gepositioneerd aan de bovenkant van de armband. Door een vinger (of een ander deel van de arm waar de band niet aan gedragen wordt maak je een opname van het ECG. Dit principe is van een opname van het hart maken is al lang geleden bedacht door de Nederlander Willem Einthoven. De NymiBand maakt een opname van afleiding I van het ECG zoals in het plaatje hier naast. En gebruikt dit als unieke code. In theorie zou je ook je voet op de sensor kunnen leggen om een wachtwoord te genereren. Maar dan moet je wel bij elke inlog poging een kleine handstand maken…

Meer Info:
Nymi.com