Michiel Tebbes |

API voor Download mijn Dossier Knop

Home »  Blog »  API voor Download mijn Dossier Knop

API voor Download mijn Dossier Knop

On maart 24, 2015, Posted by , In Blog, With No Comments

API

Gisteren ontstond er het idee tot het maken van een ‘Download Mijn Dossier’ Knop voor websites van zorgverleners. Achter de knop moet informatie komen hoe je als patiënt bij je zorgdossier kan komen en (als dat niet online gaat) hoe je een digitaal kopie kan krijgen van je dossier. In juli 2014 heeft minister Schippers in een brief aan de kamer gesteld dat:

Binnen 5 jaar heeft 80% van de chronisch zieken direct toegang tot bepaalde medische gegevens, waaronder medicatie-informatie, vitale functies en testuitslagen, en kan deze desgewenst gebruiken in mobiele apps of internetapplicaties.

PGDStickDit laatste, het gebruiken in mobiele apps en internet applicaties, is met zo’n universele knop en stuk dichterbij gekomen. Want wat als er een API ontwikkeld wordt voor de info achter de knop? Dan kunnen ontwikkelaars van mobiele PGD‘s en anderen via deze API de informatie importeren in de App van de patiënt en zo de regievoering van de patiënt door de patiënt op zijn eigen gezondheid verbeteren. En als bonus voldoen we direct aan het puntje van de minister…