Site Overlay

API voor Download mijn Dossier Knop

API

Gisteren ontstond er het idee tot het maken van een ‘Download Mijn Dossier’ Knop voor websites van zorgverleners. Achter de knop moet informatie komen hoe je als patiënt bij je zorgdossier kan komen en (als dat niet online gaat) hoe je een digitaal kopie kan krijgen van je dossier. In juli 2014 heeft minister Schippers in een brief aan de kamer gesteld dat:

Binnen 5 jaar heeft 80% van de chronisch zieken direct toegang tot bepaalde medische gegevens, waaronder medicatie-informatie, vitale functies en testuitslagen, en kan deze desgewenst gebruiken in mobiele apps of internetapplicaties.

PGDStickDit laatste, het gebruiken in mobiele apps en internet applicaties, is met zo’n universele knop en stuk dichterbij gekomen. Want wat als er een API ontwikkeld wordt voor de info achter de knop? Dan kunnen ontwikkelaars van mobiele PGD’s en anderen via deze API de informatie importeren in de App van de patiënt en zo de regievoering van de patiënt door de patiënt op zijn eigen gezondheid verbeteren. En als bonus voldoen we direct aan het puntje van de minister…

Author: Michiel

Al meer dan 15 jaar werk ik als SEH-arts KNMG. Ik heb een passie voor eHealth en in het bijzonder mHealth. Als lid van de ‘denktank eHealth’ en de 'Werkgroep Open EPD' ben ik betrokken bij de invoering van diverse eHealth-projecten binnen het ziekenhuis. Als SEH-arts maak ik in mijn dagelijks werk op de afdeling spoedeisende hulp gebruik van mogelijkheden die eHealth en mHealth bieden om de acute zorg te stroomlijnen en om ‘patient empowerment’ te bevorderen. Ik kom graag eens bij u langs om een kop koffie te drinken en te vertellen hoe ik Apps, iPad en iPhone gebruik voor mijn acute patiënten en wat mijn visie is op de digitale ontwikkelingen in de zorg.

Wat vind jij hier van?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.