Site Overlay

2017 de lijstjes

Zo aan het einde van 2016 zie je overal weer lijstjes naar voren komen. Het enen lijstje is optimistisch het andere is pessimistisch.

Aan de positieve kant: we gaan allemaal aan de eHealth, patienten claimen eidelijk hun ware plek in de zorg, artsen gaan zien dat ze een onderdeel van het netwerk van de patient zijn ipv onaantastbare Goden, auto’s gaan zelf rijden en AI revolutie staat op de rand van doorbreken. De negatieve lijstjes hebben het vooral over strijd. Zo is de derde wereld oorlog dichterbij dan ooit, stort de VS in onder Trump en drijft Engeland nog verder weg dan ze nu al zijn.

Er zijn ook mooie voorspellingen die ik hier wil melden. Zo staat volgens Buzz Aldrin de ‘race to space’ weer op het punt van beginnen, ontdekken we wat ‘dark matter’ is en komt AI nu eindelijk onze huizen in en dit alles is wordt mogelijk dankzij quantumcomputing.

Ik weet het zo net nog niet met aldie lijstjes. Mijn ervaring is dat ze nooit helemaal uitkomen (en laten we dat hopen voor die 3e wereld oorlog) maar veelal bevatten ze wel een kern van waarheid.

Wat 2017 ook gaat brengen, ik wens je een goede jaarwisseling en veel succes, innovatie kracht,  en wat u ook maar wenst voor 2017. Mocht ik u het komende jaar ergens mee kunnen helpen laat het weten!

– Michiel

Author: Michiel

Al meer dan 15 jaar werk ik als SEH-arts KNMG. Ik heb een passie voor eHealth en in het bijzonder mHealth. Als lid van de ‘denktank eHealth’ en de 'Werkgroep Open EPD' ben ik betrokken bij de invoering van diverse eHealth-projecten binnen het ziekenhuis. Als SEH-arts maak ik in mijn dagelijks werk op de afdeling spoedeisende hulp gebruik van mogelijkheden die eHealth en mHealth bieden om de acute zorg te stroomlijnen en om ‘patient empowerment’ te bevorderen. Ik kom graag eens bij u langs om een kop koffie te drinken en te vertellen hoe ik Apps, iPad en iPhone gebruik voor mijn acute patiënten en wat mijn visie is op de digitale ontwikkelingen in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.