Site Overlay

one more thing 2018

Nog even One more thing voor 2018

Psst… niet verder vertellen maar in de wandelgangen van de zekenhuizen wordt er door medisch specialisten veel gemoppert op het EPD. Zowel EPIC als ChipSoft zijn in toenemende mate een blok aan het been voor de professional. Het overheersende gevoel is dat het logge registratie- en declatatiesystemen zijn waar toevallig een patientendossier aan hangt. Elke vorm van flexibiliteit ontbreekt of kan alleen voor een ruim ‘uurtje-factuurtje’ gemaakt worden.

Er zijn zachte geluiden dat de federatie medisch specialisten bezig is met de gedachtenvorming tot de ontwikkelingen van een eigen EPD systeem. Dit zou een mooi moment zijn om als FMS het PGD te omarmen waarbij er door de MedMij-standaarden applicatie onafhankelijk data gedeeld kan worden…

 


Also published on Medium.

Author: Michiel

Al meer dan 15 jaar werk ik als SEH-arts KNMG. Ik heb een passie voor eHealth en in het bijzonder mHealth. Als lid van de ‘denktank eHealth’ en de 'Werkgroep Open EPD' ben ik betrokken bij de invoering van diverse eHealth-projecten binnen het ziekenhuis. Als SEH-arts maak ik in mijn dagelijks werk op de afdeling spoedeisende hulp gebruik van mogelijkheden die eHealth en mHealth bieden om de acute zorg te stroomlijnen en om ‘patient empowerment’ te bevorderen. Ik kom graag eens bij u langs om een kop koffie te drinken en te vertellen hoe ik Apps, iPad en iPhone gebruik voor mijn acute patiënten en wat mijn visie is op de digitale ontwikkelingen in de zorg.

1 thought on “one more thing 2018

Wat vind jij hier van?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.